Képes illusztrációk – Interaktív játékokhoz

A „Képes illusztrációk tantermi használatra a Dekiru japán nyelvkönyvhöz” anyag elkészítésének ötlete 2011-ben, a Dekiru nyelvkönyv megjelenése után fogalmazódott meg. Ez a nyelvkönyv Magyarországon elsőként közelített a japán nyelv tanulásához komplex módon, a verbális és nem verbális kommunikáció sikeressége elengedhetetlen részének a kultúra megismerését tartva.

Az interaktivitás tantermi megjelenését célozzák a szobabelső illusztrációk, illetve a gyermekkorunkból ismert öltöztetős figurák, melyek segítségével a tanuló saját ízlése szerint alakíthatja ki saját szobáját, figuráját, majd erről mesélve (írásban is) gyakorolhatja az adott téma szókincsét, a helyhatározói mondatok használatát. A páros munka ösztönzésére készültek az information gap oldalak is. Az egyik fél számára ismeretlen információt a másik birtokolja, az ezekre irányuló kérdések-válaszok lehetőséget teremtenek a gyakorlásra.

Az alábbi linkekre kattintva letöltheti az illusztráció gyűjtemény Interaktív játékokhoz felhasználható kártyáit pdf-ben. Illusztrációk: Gáspár Annamária

13_nyugati_stilusu_szoba_-_berendezo_szett

12_japan_stilusu_szoba_-_berendezo_szett

14_nyugati_stilusu_szoba_-_information_gap

11_oltozteto_szett_-_fiu

10_oltozteto_szett_-_lany

Vélemény, hozzászólás?