Tematikus középhaladó kandzsi I. írás munkafüzet

A Tematikus középhaladó kandzsi I. írás munkafüzet az MJOT által már megjelentetett Kezdő kandzsi I. (2012. márc.), Kezdő kandzsi II. (2012. aug.) és Kezdő kandzsi III. (2013. febr.) munkafüzetek folytatása, amely a középhaladó szintű tanulók számára készülő, szintén három részből álló sorozat első kötete. A Középhaladó kandzsi sorozat az eddig megtanult 352 kandzsi folytatásaként a KER B2 valamint a JLPT N3 szint kandzsi tanulását és gyakorlását segíti témák szerinti csoportosításban, összesen kb. 700 kandzsi elsajátításáig.

A munkafüzet első fejezete a kezdő sorozatból 144 kandzsi haladó olvasatait mutatja be, majd a második fejezet leckéiben 138 új kandzsit, melyek a japánnyelvet tanulókhoz közelálló, a mindennapi élet témájához kapcsolódnak.

A kijelölt témák megegyeznek a 2014-ben az MJOT által kiadott Magyar-Japán Tematikus szógyűjtemény témáival. Aki az eddig megtanult alapszókincsét gyakorolva a B2 szint szókincsével szeretne megismerkedni, illetve a C1 és C2 szókincsébe is bele szeretne nézni, annak ajánljuk a Magyar-Japán Tematikus szógyűjtemény munkafüzetünkkel párhuzamos használatát.
A sorozat folytatásaként a továbbiakban a Tematikus középhaladó kandzsi II. munkafüzet 2018-ban, a Tematikus középhaladó kandzsi III. munkafüzet kiadása 2019-re várható. Ezúton mondunk köszönetet a Japán Alapítványnak, hogy segítette a munkafüzet elkészítését.
2017. március MJOT

Vélemény, hozzászólás?