21. Japánnyelvi Szónokverseny

2014. március 22-én 11:00-17:00 óra között kerül megrendezésre a 21. Japán Nyelvi Szónokverseny. Helyszín: Deák téri Evangélikus Gimnázium (Budapest V. kerület, Sütő utca 1.). Bővebb információ: www.supikon.hu

Az alábbiakban a jelentkezési feltételekről olvashat.

21. Japán nyelvi Szónokverseny – Jelentkezési feltételek

A Szónokverseny célja, hogy a jelentkezők a hallgatóság előtt saját tapasztalataikat, véleményüket japán nyelven elmondhassák, ezáltal megbizonyosodhassanak tanulmányaik eredményeiről. Bízunk abban, hogy az itt szerzett tapasztalatok serkentik majd a résztvevők további nyelvtanulási vágyát. Szeretettel várunk minél több jelentkezőt!

A rendezvény ideje: 2014. március 22. (szombat) 11.00-17.00-ig

Helyszín: Helyszín: Deák téri Evangélikus Gimnázium (1052 Budapest, Sütő utca 1.)

Megközelítés: A metróval vagy a 47-49-es villamossal a Deák téri megállóig, majd onnantól gyalog nagyjából 3 perc.

  1. 1. SZÓNOKLAT KATEGÓRIA:

Az alábbiak pusztán tájékoztató jellegű leírások. Mindenki saját belátása szerint dönti el, hogy melyik kategóriában kíván indulni.

A Szónokversenyt követően a szónoklatokat a „21. Japán nyelvi Szónokverseny Információs Füzetében” nyilvánossá tesszük. Kérjük, ezt mindenki vegye figyelembe a jelentkezéskor.

Középiskolai szint: Nagyjából a Nemzetközi Japán Nyelvvizsga (JLPT) N4 szintjének (korábbi 3.) megfelelő tudással rendelkező középiskolások számára javasolt.

1) Téma:szabadon választott (politikai és vallási propaganda nem megengedett)

2) Időkorlát: 3 perc (a szónoklat szövegének hossza nagyjából 700 írásjegy)

3) Előadásmód: A résztvevők egyedül állnak a közönség elé. Eszközök használata, valamint az eltúlzott előadásmód nem megengedett.

Kezdő, középhaladó szint: Az emelt szintű japán érettségi és/vagy a Nemzetközi Japán Nyelvvizsga (JLPT) N4 (korábbi 3. szint) és N3 szintjének (korábbi 2. és 3. szint között) megfelelő tudásszinttel rendelkezők számára javasolt. Az életkor és a foglalkozás nem mérvadó.

1) Téma: szabadon választott (politikai és vallási propaganda nem megengedett)

2) Időkorlát: 4 perc (a szónoklat szövegének hossza korlátlan, de 4 percbe bele kell férnie az előadásnak)

3) Előadásmód: A résztvevők egyedül állnak a közönség elé. Eszközök használata, valamint az eltúlzott előadásmód nem megengedett.

Haladó szint: A Nemzetközi Japán Nyelvvizsga (JLPT) N2 szintjét meghaladó nyelvtudással rendelkezők számára javasolt. Az életkor és a foglalkozás nem mérvadó.

1)Téma: szabadon választott (politikai és vallási propaganda nem megengedett)

2) Időkorlát: 5 perc (a szónoklat szövegének hossza korlátlan, de 5 percbe bele kell férnie az előadásnak)

3) Előadásmód: A résztvevők egyedül állnak a közönség elé. Eszközök használata, valamint az eltúlzott előadásmód nem megengedett.

Jelentkezési feltételek: Magyarországon élő, nem japán anyanyelvű japánnyelv-tanuló, aki a nyolcadik életévének betöltésétől számítva nem töltött összesen 6 hónapnál hosszabb időt Japánban.

A jelentkezéshez az alábbi dokumentumokat kérjük a supikon.hu@gmail.com címre egyszerre, .doc formátumban beküldeni:

l        Jelentkezési lap (ld. 7. oldal)

l        A beszéd szövege (nyelv: japán, betűtípus: MS Mincho, betűméret:10,5)

l        A beszéd témájának rövid (4 sor) ismertetése magyar nyelven (nyelv: magyar, betűtípus: Times New Roman, betűméret: 11)

 

A jelentkezés beérkezésétől számított 3 munkanapon belül visszaigazolást küldünk. Amennyiben ez nem történne meg kérjük, érdeklődjön a supikon.hu@gmail.com e-mail címen!

Jelentkezési határidő: 2014. február 20. (csütörtök) 17:00

Előzetes bírálat: Amennyiben a 3 kategória jelentkezőinek száma összesen meghaladja a 18 főt, a Japán nyelvi Szónokverseny szervezőbizottsága előzetes bírálatot tart. Erről február 21-ig (péntek) értesítjük a jelentkezőket. Amennyiben előzetes bírálatra kerül sor, további dokumentumként a teljes szónoklatot rögzítő hanganyag beküldését várjuk a jelentkezőktől legkésőbb február 27-i (csütörtök) beérkezéssel. Ezt követően március 6-ig (csütörtök) értesítjük a jelentkezőket az előzetes bírálat eredményéről.

Útiköltség: A vidéki jelentkezők Budapestre utazási költségeinek támogatásával kapcsolatban a rendezvény előtt a supikon.hu@gmail.com e-mail címen lehet érdeklődni. A rendezvény napján, vagy azt követően történő megkeresésekre nem áll módunkban támogatást adni.

Vélemény, hozzászólás?