Beszámoló a 3. Japán Nyelvi Táborról

2011 július 4-től 8-ig tartott az idei Japán Nyelvi Tábor. Idén is a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán került megrendezésre, 25 diák részvételével. Tavaly érkeztek résztvevők Horvátországból és Olaszországból is, idén a Kaszpi-tenger partján fekvő Kalmük Köztársaságból érkezett 5 diák és tanár.

Hétfőtől péntekig délelőtt a MJOT-tag tanárok 8, egyenként 90 perces órát tartottak, melyek során a résztvevők élvezetes módon tanultak mindenfélét.

Hétfő és kedd délután a sodó, japán kalligráfia és szumie, tusfestés alapjait sajátították el a diákok és fantasztikus alkotások születtek. Csütörtökön délután ikebanát, vagyis a virágrendezés művészetét is megismerték.

A szerda délutáni hagyományossá vált Japán Alapítványi parti alkalmából magyar gulyást és japán makizusit, illetve kalmük palacsintát ettünk, énekeltünk, szuikavarit (japán játék, bekötött szemmel kell eltalálni a dinnyét úgy, hogy kettéváljon) játszottunk nagyokat kiáltva… .

Az összes résztvevő nagyon jól érezte magát. A programok lebonyolításában segítő tanárok és önkéntes diákok közös munkájának köszönhetően igazán jól sikerült a tábor.

Valamikor látogasson el Ön is a Japán Nyelvi Táborba!

A Japán Nyelvi Tábor Intézőbizottsága

Vélemény, hozzászólás?