Hungarian (formal)Japanese(JP)
Bejelentkezés
Szavazás
Honnan hallottál rólunk?
 

MJOT会報第34号

MJOT会報第34号発行。ご覧になりたい方はこちらをクリックしてください。

 

MJOT 2017年度の総会

会員の皆

 

ハンガリー 日本語教師会、今年度の総会を以下の通りお知らせいたします

 

日時:2017年10月13日 金曜日、18時~19時

 

場所:もみじ日本語学校(1067 Bp. Podmaniczky u. 29.I.5.

 

議題:去年度の活動、会計報告、新運営委員会の設立、来年度の計 画、申請予定な

交通費援助は出しますので、希望する方はご連絡ください

いろいろ決定するために過半数を持たなければならないことになっ ているので、会員の皆様に是非とも参加していただきたいです。参 加できない場合は、添付した委任状をご記入のうえ、返送してくい ただければ幸いです


なお総会後、お茶会をやる予定です。

 


皆様の参加をお待ちしています。

 

よろしくお願いいたします。

 

運営委員会一同

 

Képes illusztrációk - Igék

There are no translations available.

Képes illusztrációk tantermi használatra a Dekiru japán nyelvkönyvhöz: Igekártyák

A „Képes illusztrációk tantermi használatra a Dekiru japán nyelvkönyvhöz” anyag elkészítésének ötlete 2011-ben, a Dekiru nyelvkönyv megjelenése után fogalmazódott meg. Az ötletből 2016 márciusa és 2014 februárja között megszületett és meg is jelent az az illusztráció gyűjtemény, amelyben több mint 150 tantermi illusztráció található. Ezek között szerepelnek az eddig hagyományosan használt szókincsfejlesztő kártyák: memóriakártyák, ellentét-pár kártyák, bingó-lapok, valamint kísérletibb, párbeszéd készítési, interaktív feladatok osztálytermi bevezetésére alkalmas illusztrációk is. Az illusztráció-gyűjtemény 2014-től ingyenesen letölthetővé vált az MJOT és a Japán Alapítvány honlapjáról is, és a letöltési adatok szerint már számos intézményben használják a képes csomagot a japán oktatás színesebbé tételéhez. A 2014-ben megjelent anyagban tehát nagyszámú illusztráció található, és ezek között is sokszínűek a memóriakártyák (melléknevek, mindennapi tárgyak, gyümölcsök, zöldségek, állatok, szobaberendezést ábrázoló lapok, stb.).  Azonban az igék tanulását segítő kártyák terjedelmi okokból kimaradtak, így az igekártyák a Dekiru tankönyvhöz most ezt a hiányosságot hivatott pótolni.

A „Képes illusztrációk tantermi használatra a Dekiru japán nyelvkönyvhöz: Igekártyák” a Dekiru első kötetében megjelenő igékből tartalmaz százat. A kiválasztás szempontjai szerint a legfontosabb, mindennapi cselekvéseket leíró alapigék kerültek be a válogatásba. Igyekeztünk külön figyelmet fordítani a japán nyelvtanulásban sokszor nehézséget okozó igékre, így például az öltözködés specifikus igéire, a tárgyas-tárgyatlan párral is rendelkező igékre, valamint a cselekvések mellett az időjárási jelenségeket leíró igék is bekerültek.

Reményeink szerint az igekártyák jól felhasználhatóak tantermi környezetben, órai játékokban, könnyebbé és időtakarékosabbá teszik az órai felkészülést,  és nem utolsósorban élvezetesebbé és hatékonyabbá teszik mind az oktatást, mind a japán nyelv tanulását. Természetesen tantermen kívül, othoni tanulásra is ugyanúgy alkalmasak.

Az igék sorrendjét és az igék tankönyvi előfordulását (leckeszámot) az Igelista külön adja meg. A felhasználói oldal feltételezett körülményeihez való optimális alkalmazkodást segíti, hogy az illusztrációk ez alkalommal is letölthetők színes, illetve fekete-fehér formátumban is.

Végezetül szeretnénk köszönetet mondani a Japán Alapítványnak, hogy támogatásukkal segítették az illusztrációsorozat elkészítését.

 

2017. március

Magyarországi Japánnyelv-oktatók Társasága (MJOT)

Igék - színes

Igék - fekete-fehér

Igelista

 

MJOT会報第33号

MJOT会報第33号発行。ご覧になりたい方はこちらをクリックしてください。

 

Feladatgyűjtemény a Dekiru c. tankönyvhöz

There are no translations available.

A Feladatgyűjtemény a Dekiru 1 tankönyv egyes leckéihez kapcsolódik, célja, hogy olyan kiegészítő feladatokkal segítse a nyelvtanulást, melyek - mivel anyanyelvi környezetben, Japánban készültek - ízelítőt és betekintést nyújtsanak a japán mindennapokba, segítve az eltérő kultúrák közötti megértést.

 

続きを読む...

 

Szupikon határidő!

There are no translations available.

A 24. Japánnyelvi Szónokverseny határideje 2017. február 15-e (szerda) 17:00 óra!

 

続きを読む...

 

第2回ハンガリー日本語教育シンポジウム・プログラム

会員の皆様

第2回ハンガリー日本語教育シンポジウムのチラシが出来ましたので、お送りします。日本語 / ハンガリー語

 

 

本シンポジウムは、午前の部にワークショップ、午後の部に実践報告・研究発表が行う予定です。

 

午前の部は、簗島史恵先生(やなしま ふみえ先生)国際交流基金日本語国際センター専任講師にワークショップを頂戴いたします。ワークショップのタイトルは「書く力の育てる授業を考える」です。

午後の部は研究発表や実践報告を行う予定です。

詳細は添付ファイルのポスターをご覧ください。

 

 

以上

 

マルコ・ラスロ

 

研修担当

 
Ki olvas minket?
現在
 ゲスト 33 人
 がオンラインです
Képek a galériából
Linkek